Sep 15, 2010

Datuk Bunuh Datuk


Sejak 5 September lalu, negara gempar dengan kes kehilangan Jutawan Kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dan 3 individu yang lain. Keadaan menjadi semakin kecoh apabila kesemua mereka disahkan dibunuh dengan kejam. Kemeriahan Aidilfitri menjadi titik hitam bagi keluarga mangsa yang terbabit sekaligus mencetuskan kemarahan seluruh warga Malaysia terhadap pembunuh yang tidak layak dipanggil manusia.


Penulis tidak begitu mengetahui latarbelakang wanita korporat ini sehinggalah beliau bernikah dengan bekas penyanyi Lefthanded iaitu Nash. Pembunuhan yang dilakukan ke atas beliau ,47, pemandu peribadinya, Kamaruddin Shamsudin, 44, serta pegawai bank CIMB Kampung Baru, Noorhisham Mohammad, 38, dan peguam peribadi Ahmad Kamil Abdul Karim, 32 sungguh kejam. Kaedah pukul, sembelih, bakar dan buang amatlah mengerikan malah lebih teruk dari perlakuan umat jahiliyyah yang menanam anak perempuan hidup².

Secara peribadi, penulis mengucapkan takziah kepada anggota keluarga mangsa dan Al-Fatihah kepada semua mangsa. Penulis mengharapkan pembunuh dan sekutu²nya mendapat hukuman yang paling berat. Lagi bagus kalau si pembunuh tersebut diperlakukan serupa dengan mangsa²nya.


0 Comment

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.