Mar 28, 2006

Apam Pisang


Semalam aku wat kuih apam pisang. Nih kali kedua aku try wat kuih nih, seblum nih dah penah wat tp kureng menjadik. So, kali nih dah jadik ngan elok. Hehe! Best jugak makan apam pisang nih time minum petang, tak ler bosan asek pekena pisang goreng ajer.

Kalo kita nak wat sesuatu, kita musti berusaha sampai benda tuh menjadik, memang laa memuler tuh kengkadang hasilnya tak seperti yg diharapkan tetapi kalo kita bertekad tuk meneruskan benda tuh, insya allah akan menjadik jugak akhirnya. Ada sesetengah owg suka bercakap untuk melakukan itu ini tetapi watnya tidak. Sebenarnya guru yg paling bagus ialah pengalaman. Kalo aku tau skali pun resipi tuk membuat kuih nih tp langsung x penah try, cemaner nak tau hasilnyakan? Adalah lebeh bagus kalo kita tau caranya dan kita cuba membuatnya. Jangan dok dengar kata orang saja sebab ade owg suka cakap x serupa bikin.

Okeh, kepada sesaper yg nak try wat kuih nih, bleh laa message daku yerk. Malas laa plak nak tulih resipinya kat sini. Kekeke!

1 Comment

kak yanna Sun Jun 11, 03:06:00 PM

Sorry yer ..akak tersesat lak kat blog ko nih dik..ternampak lak apam tuh..macam sedap jer...pas2 arrr kat akak yer nanti..heheheheh

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.