Mar 19, 2008

Nota Online


Ada masanya kod² tertentu di dalam blog / laman web tidak dapat dihantar kepada rakan menggunakan Yahoo Messenger kerana ada sesetengah bahagian kod itu tidak dibaca dengan sempurna. Kadangkala melalui blog juga sukar untuk berkongsi kod kerana halangan tertentu. Justeru, alternatif perlu dicari agar kod yang diminta dapat dihantar dengan mudah. encem


Penulis ingin berkongsi dengan anda laman web yang membolehkan anda menulis kod atau apa saja bahan penulisan yang ingin anda berikan kepada rakan anda. Anda cuma perlu menulisnya di ShortText, kemudian tekan butang Create URL. Tulisan anda tadi akan disalin ke dalam laman web dan alamatnya boleh anda berikan terus kepada sesiapa sahaja. Nah, anda tidak semestinya mempunyai blog / laman web untuk berkongsi ilmu dengan orang lain. Jom tukar resipi. setan

7 Comment

DeKaN Wed Mar 19, 10:43:00 PM

Wah.. bagus ni. Boleh dicuba. :)

Eriyza Wed Mar 19, 11:33:00 PM

Silakan Dekan.
Cuba jangan tak cuba. :D

MK Wed Mar 26, 04:47:00 PM

yup, berguna neh.
um btw, utk komentator aktif tu, saya guna plugin untuk wordpress la kak eriyza, utk blogspoit tak tau lak kod die camne

blogmenjerit Thu Mar 27, 08:15:00 AM

saya nak cilok... jangan bawa saya ke balai

Eriyza Thu Mar 27, 10:58:00 AM

MK, takper, akak cari kod komentator untuk blogspot nanti tp blog nih takde pengkomen pun. Hehehe!!! :p

BM, cilok ler selagi mampu. Kang penulis nih pi cilok kat blog penulis nun plak. :)

Soleh Thu Mar 27, 08:39:00 PM

Salam
Selalunye orang upload gambar, x terfikir upload text pula..Thanks..Membuka minda aku

Eriyza Sat Mar 29, 05:19:00 PM

Sama² Encek Soleh. :)

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.