Mar 29, 2008

Top Komen


Sekiranya anda mempunyai blog yang popular malah setiap topik yang anda terbitkan mendapat sambutan hangat dengan pelbagai komentar daripada teman², maka anda patut meletakkan widget top komentar di blog anda. Justeru, anda akan mengetahui peminat setia yang sentiasa memberikan anda kritikan mahu pun cadangan. kenyit


Penulis tidak perlu meletakkan widget ini di blog penulis kerana blog ini jarang sekali dikomen. Mungkin saja tiada pembaca yang berminat dengan topik yang penulis utarakan disini. Jika anda ingin meletakkan widget ini, sila masukkan kod di bawah di sidebar anda.

<script type="text/javascript">
function pipeCallback(obj) {
document.write("<ol>");
var i;
for (i = 0; i < obj.count ; i++)
{
var href = "'" + obj.value.items[i].link + "'";
var item = "<li>" + "<a href=" + href + ">" + obj.value.items[i].title + "</a> </li>";
document.write(item);
}
document.write("</ol>");
}
</script>
<script src= "http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_render=json&_callback=pipeCallback&
_id=c92ac21897d8b56e61cfa85930dd89a1&url=http%3A%2F%2FBLOGNAME.blogspot.com&num=10" type="text/javascript"></script>

Sila tukarkan kod berwarna merah itu dengan alamat blog anda sendiri.

Selamat mencuba. Semoga berjaya. encem

8 Comment

allaboutharif Sun Mar 30, 10:47:00 AM

aihhhhh jeles sy tgk blog cikgu makin lama makin cantik keep it up!

Eriyza Sun Mar 30, 12:18:00 PM

Terima kasih Harif.
Blog nih kena mekap sokmo. :p

Aku

sembarang sahaja,,bukan tuh scripnya...

Eriyza Mon Aug 18, 11:55:00 PM

Aku, jika anda punya skrip lain yg lebih bagus. Kongsilah dengan orang lain.

Fina Sophie Sat Jan 03, 03:46:00 PM

walaupun blog ku kurang pengunjung, tetap nak try. haha..

dah amik eyh.
thanx..

Eriyza Sat Jan 03, 07:38:00 PM

Fina Sophie : Amik je.

wh0se Fri Feb 27, 05:48:00 PM

whose dah try yang ini...ini merupakan perkara kedua yang whose cuba selepas favicon...semuanya whose belajar kat blog nie...

Eriyza Fri Feb 27, 09:40:00 PM

Whose : Terima kasih kerana sudi mencuba.

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.