Apr 27, 2009

Template Blog Rekaan Muncet


Template blog yang menarik memungkinkan blog anda dikunjungi oleh ramai orang. Untuk itu, anda disarankan untuk memilih template blog yang bersesuaian agar ia dapat menonjolkan lagi keserasian antara isi kandungan blog dan tatariasnya. Kali ini penulis ingin mengupas topik tentang template blog.


Template buatan Muncet atau lebih terkenal dengan gelaran Ien merupakan antara template yang paling penulis minati. Jika anda seorang pengikut tegar blog ini, anda pasti maklum bahawa blog ini pernah menggunakan template hasil garapannya. Secara peribadi, penulis berpendapat kebanyakan template yang dibuat menarik selain mudah digunakan. Muncet juga pandai memilih warna latar belakang dan tulisan.

Ada juga aksessori yang telah disediakan khusus untuk anda yang gemarkan blog penuh variasi. Untuk mendapatkan gambaran lebih jelas, silalah berkunjung ke blog Muncet. Jangan membuang kredit untuk pemilik asalnya jika anda mahu mengubah template tersebut.

12 Comment

Kujie Mon Apr 27, 03:04:00 PM

template ien mg best...yg paling ketara dia letak kotak2, nampak kemas

Faizal Mon Apr 27, 07:49:00 PM

template mmg penting, mcm mana pun skrg ni org byk baca blog melalui feed reader mcm google reader. j

Eriyza Mon Apr 27, 10:11:00 PM

Kujie : Aha, sbb kotak² yg diletak tuh laa, sy kerap menggunakan templatenya. :)

Eriyza Mon Apr 27, 10:17:00 PM

Faizal : Camtuh eh. ;)

iEn Tue Apr 28, 11:45:00 AM

dah lapok daa template2 tu haha!

Eriyza Tue Apr 28, 01:04:00 PM

Ien : Maseh relevan tuk digunapakai. :D

ayu Tue Apr 28, 01:28:00 PM

terima kasih sebab berkongsi..cantik..

Eriyza Tue Apr 28, 02:01:00 PM

Ayu : Sama².

[a.m.o.i] ™ Wed Apr 29, 01:42:00 AM

amoi baru pakai template dari muncet. haha.
mcm bese la. amoi akan edit mengikut "nafsu serakah" amoi tapi kredit footer tak kan buang ^^

Eriyza Wed Apr 29, 10:27:00 AM

Amoi : Caiyolah. Cheq pun slalu mengedit template tp x penah pun buang kredit asal pd pemiliknya. Lawo hang modified template tu. :)

cuit Wed Apr 29, 05:54:00 PM

Salam.. terima ksih sudi berkongsi ilmu..

Nazz

Eriyza Wed Apr 29, 09:35:00 PM

Cuit : Wsalam. Sama².

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.