Jun 22, 2009

Lorem Ipsum Sebagai Teks Sementara


Kebiasaannya apabila kita melihat template prebiu yang dibuat oleh pembuat template untuk Blogspot, mereka menggunakan ayat Lorem ipsum sebagai topik percubaan. Sebenarnya Lorem ipsum telah diterima pakai sebagai teks contoh sejak tahun 1500 lagi. Anda boleh mendapatkan info lanjut tentang Lorem ipsum yang juga dikenali sebagai Dummy Text di sini.


Justeru, jika anda juga ingin menggunakan Lorem ipsum sebagai teks sementara di dalam blog anda, bolehlah membuatnya di Lorem Ipsum Generator.

13 Comment

anarm Thu Jun 25, 03:36:00 AM

nice info.. thanks

Adol Thu Jun 25, 06:26:00 AM

nice info.. thanks...

Eriyza Thu Jun 25, 11:04:00 AM

anarm : Sesama.

Adol : Okey.

*shay* Thu Jun 25, 11:37:00 AM

eriyza shay nak minta tolong... shay nak tukar header shay, tak nak letak di atas tapi nak letak sebelah tepi, macam mana nak buat yerk...?

kalau ada masa boleh tolong ajar?

Eriyza Thu Jun 25, 01:05:00 PM

Shay : Bab koding ni sy pun kurang reti.
Kalo Shay dah ada template, mungkin kita
bleh blajo sesama. :)

*shay* Thu Jun 25, 01:17:00 PM

kalau guna template sekarang ni boleh tak?

*shay* Thu Jun 25, 01:18:00 PM

kalau rasa template sekarang tak sesuai, shay boleh cari yang lain... :D

Eriyza Thu Jun 25, 01:46:00 PM

*shay* : Template skrg kena buang headernya kot. Mungkin shay leh rujuk Marzuki sbb template ni dia yg wat.

*shay* Thu Jun 25, 01:50:00 PM

ok, kalau shay cari template lain, nak cari yang tak de header ke?

Eriyza Thu Jun 25, 02:01:00 PM

*shay* : Cuba tgk template ni - http://template.orjinaldelikanli.com/2009/01/tabs-01.html

*shay* Thu Jun 25, 02:10:00 PM

ok... kita gi tgk dulu yerk... :)

*shay* Thu Jun 25, 02:12:00 PM

eriyza boleh jugak tu... tapi macam mana ye kita nak letak gambar dibahagian tepi tu?

*shay* Thu Jun 25, 02:43:00 PM

eriyza shay dah download template tadi...

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.