Jul 5, 2009

Kod Transparent Mybloglog


Seronok rasanya apabila dapat menulis blog dengan menggunakan komputer sendiri setelah hampir dua bulan meminjam komputer milik adinda tengah. Terima kasih di atas jasa baik adinda tengah. Kekanda sayang kamu. Edisi berjiwang tamat. Beberapa hari lepas, Akuro San telah meminta kod MyBlogLog daripada penulis.


1. Login ke Blogspot.

2. Pilih Layout - Page Elements.

3. Pilih Add a Gadjet - HTML / Javascript.

4. Kemudian, salin kod di bawah ini ke dalamnya.

<script src="http://pub.mybloglog.com/comm2.php?mblID=2008012118290705&c_width=880&c_sn_opt=n&c_rows=2&c_img_size=h&c_heading_text=MyBlogLog+Readers&c_color_heading_bg=transparent&c_color_heading=transparent&c_color_link_bg=transparent&c_color_link=transparent&c_color_bottom_bg=transparent" type="text/javascript"></script>
5. Save.

Pastikan kamu menukar ID penulis iaitu tulisan merah berhuruf tebal dengan ID kamu sendiri. Kod MyBlogLog ini adalah untuk paparan latarbelakang transparent. Selamat mencuba.

Via : Eriyza Aeropama

6 Comment

AKURO SAN Mon Jul 06, 08:19:00 AM

oh, mcm tu jer rupanya... Thanks kak eriyza... ;)

Eriyza Mon Jul 06, 02:11:00 PM

AKURO SAN : Selamat mencuba. :)

@LiYaNNuaR Fri Aug 07, 09:40:00 PM

thanks... baru je dok tukaq jadik transparent... hehehe

Eriyza Sat Aug 08, 12:08:00 AM

@LiYaNNuaR : Sesama. Mekaseh krn cuba.

EykaHamasuba Fri Dec 11, 05:18:00 PM

thanks kak eriyza! eyka baru join my blog log. dan coding nak buat transparent ni la yang eyka cari. hehe thankss :D

Eriyza Fri Dec 11, 11:42:00 PM

EykaHamasuba : Sesama. Selamat berbloglog laa yer. ;)

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.