Sep 16, 2009

Kamus Dwibahasa MyKamus


Penulis gemar membaca. Ada waktunya penggunaan bahasa Inggeris yang jarang didengari membuatkan penulis terkebil² untuk memikirkan maksudnya. Justeru, kamus sangat memainkan peranan penting ketika ini. Antara kamus yang penulis gemari ialah kamus di dalam talian.


Ia lebih menjimatkan masa penulis. Paling penting, jika ditaip satu perkataan yang hendak dicari, kamus ini juga turut memaparkan perkataan lain yang ada hubungkait dengan perkataan asal yang dicari. Perkataan asal tersebut akan ditulis dengan warna merah. Secara tidak langsung, ilmu akan bertambah. Buat masa ini, ia menumpukan pada terjemahan dari English ke Bahasa Melayu dan Bahasa Melayu ke English . Kalau anda memerlukan kamus juga, jangan lupa untuk mencuba MyKamus.

8 Comment

cHeRyNa PiReS Thu Sep 17, 12:35:00 AM

bagus...bagus...menyenangkan kerja memblogging:)

ezany Thu Sep 17, 01:28:00 AM

tenkiu.. mmg dah lama nak cari kamus online camni..

adi Thu Sep 17, 07:54:00 AM

http://translate.google.com/translate_t#en|ms|Thanks

Eriyza Thu Sep 17, 11:22:00 AM

cHeRyNa PiReS : Awak dah terror bahasa inggeris, tak pelu kamus kot. Hehehe!!!

Eriyza Thu Sep 17, 11:23:00 AM

ezany : Sesama.

Eriyza Thu Sep 17, 11:25:00 AM

adi : Terima kasih tuk laman tu.

KNizam Thu Sep 17, 12:41:00 PM

semenjak blah univ dah jarang belek2 kamus la. hehe :)

- - - - -

selamat hari raya aidilfitri 1430h
maaf zahir batin. hehe :)

Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Eriyza Thu Sep 17, 02:20:00 PM

KNizam : Selamat hari raya aidilfitri.
Semoga berbahagia di lebaran ini.

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.