Aug 12, 2008

Majlis Konvokesyen Ke-36 UKM


Tanggal 11 Ogos 2008 mencatat sejarah tersendiri di dalam kehidupan penulis dan keluarga. Pada tarikh inilah adinda kedua penulis menerima segulung ijazah Sarjanamuda di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Segala perit jerihnya selama 3 tahun bergelumang dengan asaimen dan tesis akhirnya berbaloi juga.


Justeru, di kesempatan ini penulis sebagai kakak kepadanya mengucapkan tahniah kerana telah berjaya menamatkan pengajian dengan sukses. Semoga adinda penulis memperolehi kerjaya yang baik dan dirahmati Allah selalu. Harapan ayahanda dan arwah bonda yang dipikulnya tertunai sudah. Meskipun arwah bonda tidak dapat meraikan kejayaannya bersama kami sekeluarga, namun penulis percaya arwah bonda pasti berbangga dengannya.

Penulis sangat teruja sebelum masuk ke Dewan Canselor Tun Adul Razak (DECTAR). Sewaktu penulis , adinda lelaki dan ibu saudara melangkah masuk ke Dectar tersebut, kami dapat merasakan kemeriahan yang bakal berlangsung. Selepas semua ibu bapa serta ahli keluarga masuk ke Dectar, para graduan mula masuk ke dalamnya. Mereka kelihatan segak dan cantik dengan jubah dan topi masing².

Kami berdiri untuk memberi penghormatan kepada para graduan sewaktu mereka berbaris masuk ke dewan. Sejurus kemudian, ketibaan Pro Canselor dan dif² kehormat yang lain dan kami terus berdiri sebagai tanda hormat kepada mereka.

Satu persatu nama mereka terpampang di skrin dan apabila tiba nama adinda penulis, terasa gembira di hati. Melihat dia menerima anugerah dari Pro Canselor, penulis teringatkan arwah bonda. Jika bonda masih ada, tentu bondalah yang akan melihat saat² gemilang itu. Al-Fatihah untuk bonda. Semoga arwahnya dicucuri rahmat.

4 Comment

mkaw77 Wed Aug 13, 07:29:00 PM

Tahniah dri kekanda kuhik..kuhik..2x!! Wat lawak jer..jgn mare.

Eriyza Wed Aug 13, 11:06:00 PM

Terima kasih Mohd Kamal. :)

Anonymous

Tahniah jugak.. Dekan konvo Isnin depan. Datangla. UTM Skudai. Hehe.

Eriyza Fri Aug 15, 12:24:00 AM

Selamat bergraduasi Dekan.
Amik gambo bebyk erkkk. :)

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.