Aug 18, 2008

Tandatangan Pada Setiap Topik


Dua hari lepas penulis telah berkongsi cara untuk Buat Tandatangan. Rentetan dari topik tersebut, kali ini penulis akan mengajar pula langkah demi langkah untuk memasukkan tandatangan tersebut ke dalam blog. Pastikan anda telah mempunyai imej tandatangan anda dan muatnaik imej tersebut ke Imageshack untuk disimpan.


Berikut adalah cara² untuk memasukkan tandantangan ke dalam blog.
  • Login masuk.
  • Plih Settings.
  • Kemudian pilih Formatting.
  • Pada bahagian Post Template, anda masukkan kod ini :-

<p><image class="centered"alt="post signature" src="http://gambar.com/tandatangan.png" /></p>

  • Akhir sekali, Save Settings.
Pastikan anda menukar tulisan berwarna merah dengan alamat imej anda sendiri. Sekarang anda sudah mempunyai tandatangan untuk blog. Setiap kali anda mengepos entri terbaru, tandatangan anda akan terpampang di bahagian bawahnya. Selamat mencuba. Semoga berhasil.

24 Comment

cHeRyNa PiReS Tue Aug 19, 01:55:00 AM

aku takde template tandatangan sendiri...camne tuh?

paan Tue Aug 19, 02:29:00 PM

salam,yang text"jika topik ini bermanfaat,tulislah komen" itu pun diletakkan dengan cara ini ke???

Mohd Kamal Tue Aug 19, 07:06:00 PM

gambaq kartun2 tu buat mcm ner???

Eriyza Tue Aug 19, 09:08:00 PM

Cheryna, tandatangan tuh hang kena wat dolu. Baru tampal lam blog. :)

Paan, teks tuh kita selitkan kat bahagian komen. :D

Mohd Kamal, gambaq kartun yg mana erkkk?? :-t

Mohd Kamal Tue Aug 19, 10:50:00 PM

kartun smiley kt bawah nii..

Mr. Azman Wed Aug 20, 10:13:00 PM

Thanks fir this tutorial.
Very nice trick n tips

Kreuger

Eriyza Thu Aug 21, 11:30:00 AM

Mohd Kamal, kalo nak guna smiley kat komen, anda kena guna komen bawah post dulu. :)

Sama² Mr. Azman. :D

Mr. Azman Sun Aug 24, 07:24:00 PM

Kredit untuk anda pada entri terbaru kat blog saya pada hari ni. Terima kasih bebanyak. tutorial berjaya dipelajari.

Thanks so much.
Kreuger®

Eriyza Sun Aug 24, 11:49:00 PM

Tahniah Mr. Azman. :)

sidiq Sun Jan 11, 03:00:00 PM

xleh wat la..xkuar gmabr..blh ajar sy x..emel me sidiq90@gmail.com....i'll wait 4 u..plizzz

sidiq Sun Jan 11, 03:26:00 PM

udah buat tp xkuar gmbar..try tgk kat pos baru sy 2..

Eriyza Sun Jan 11, 11:46:00 PM

Sidiq : Tampal kat sini link gambar yg awak dah wat.

BiBi's Thu Jan 29, 03:02:00 AM

http://gambar.com/tandatangan.png

link atas tu amik dr mane yek?saye dh try wat signature dh,tp xjadi pn..huhuhu

BiBi's Thu Jan 29, 03:04:00 AM

http://www.mylivesignature.com/mls_wizard1_6.php

ni link signature yg saye dh wat.uhuhuh

Eriyza Thu Jan 29, 03:06:00 PM

Bibi's : Pic tuh dah hostkan lum?? Past hostkan baru letak lam blog. :)

BiBi's Mon Feb 02, 05:31:00 PM
This comment has been removed by the author.
BiBi's Mon Feb 02, 05:32:00 PM

saye dh berjaya..thanx..=)

Eriyza Mon Feb 02, 06:11:00 PM

Bibi's : Tahniah. :)

ninin Sun Feb 08, 01:02:00 AM

eriza saya xberjaya nk buat....((
bila masok bab image shack 2 dh fail....((
berjaya sampi uplod je pas 2 xtau nk amek code 2....sampi citujelh...pas 2 xjadi dh....((

tutorial daus saya try buat pn xmenjadi jugak....((

Eriyza Sun Feb 08, 10:03:00 AM

Ninin : Tesekat kat imageshack eh?? Lepas dah upload pic tuh, amik direct kod. Kemudian tampal kod tuh lam blog cam step kat topik ni.

ZelL ThE gReaT ! Sat Mar 28, 05:49:00 PM

Thnx miss, dapat da :)

Eriyza Sat Mar 28, 07:41:00 PM

Zell The Great : Okey. Sesama.

ellyani Mon Apr 20, 10:15:00 PM

yang ni leh saya ikut...thanks yew.... :D

Eriyza Mon Apr 20, 10:43:00 PM

Ellyani : Sesama. :)

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.