Sep 19, 2008

Kad Raya Dan Poem


Kad raya siber yang pertama telah penulis terima daripada Cekyot. Bergaya sakan Cekyot melaram di dalam kad raya tersebut. Sungguh menarik kad raya hasil kreativiti gadis cantik ini. Malangnya kad ini diberi dengan syarat iaitu perlu menjawab soalan² tag yang disediakan. Kalau diberi percuma tanpa syarat lagi bagus. Jangan marah cik adik manis.


Berikut ialah soalan² yang telah diajukan kepada penulis.

1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?
Sepasang sahaja, ianya berwarna coklat berbunga kuning.

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
Nasi himpit sambal ikan.

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
Tat Nenas

4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
Tak dapat duit raya. Bagi kat bebudak sekadar termampu saja.

5. Apakah aktiviti malam raya korang?
Siapkan bahan² untuk dijadikan juadah keesokan harinya.

Ini pula poem yang diberi oleh Cekyot. Terima kasih sahabat.

Poem Of Friendship


We need friends for many reasons,all throughout the season.We need friends to comfort us when we are sad, and to have fun with us when we are glad.We need friends to give us good advice,We need someone we can count on, and treat us nice.We need friends to remember us once we have passed, sharing memories that will always last

Spread the poem of friendship....

20.iurf..life must go on..

Penulis berikan poem ini kepada sesiapa saja yang sudi untuk menjawabnya. Silakan.

3 Comment

Cek Yot Fri Sep 19, 04:48:00 PM

cik eriyza..mekasih kerana menjawab. nanti tempek duit raya lak yer.

cHeRyNa PiReS Fri Sep 19, 08:15:00 PM

tetibe aku teringat sal duit raye mase bace blog ko nieh...adeehhh...camne aku leh lupe plak...

*bile ko nak letak gambo dlm kad raye?:d

Eriyza Fri Sep 19, 09:52:00 PM

Cek Yot, kasih diterima.
Hehehe!!! :)

Cheryna, cheq tak reti laa nak design kad raya seniri. Huhuhu!!! :D

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.