Nov 11, 2008

Transformasi Teks


C1Nt4 4dalAh 535Uatu yang T1d4K Boleh dip4k5a, 4t4u d1bU4t-bu4T. cint4 itu l4HIr d4r1P4d4 lubuk j4ntUN6 1n54N1 DisEb4bK4n F4kt0r-f4Ktor t3rt3ntu. c1ntA LEBIh m3ndaLAm D4R1p4D4 5EK4d4r Per4s4An 5uka 4T4u 63Mbira. CIntal4h y4n6 t3lAH m3mb1n4 53lURuh r4n6k414n h1DuP d1 m4y4 P4da 1n1. T1d4kk4h k1T4 l1h4t, T4npa c1nt4 t14D4 464m4, t1ada k3lu4r64, t1aD4 n364ra, t14da k3H1DuP4n dALam 3Rt1k4t4 Y4n6 53b3nAR.

Anda tentu pernah melihat tulisan seperti di atas di blog rakan² anda. Mungkin anda juga seorang penggemar tulisan sedemikian tetapi penulis berkecuali. Sewaktu penulis mencari ilmu tadi, penulis terjumpa sebuah laman web yang berfungsi sebagai generator untuk menukar tulisan normal kepada tulisan seperti di atas. senyumkenyit


Contoh Teks Besar Kecil

tAnggaPan tEntang topIk tertentu


Contoh Nombor Dijadikan Abjad

T4n664pan T3nt4ng Top1k T3rt3ntu


Contoh Teks Diringkaskan

Tnggpn Tntng Topk Trtent


Justeru, penulis suka berkongsi dengan anda yang gemarkan tulisan berbentuk besar kecil dan juga nombor tertentu yang digantikan sebagai abjad. Anda cuma perlu menulis perkataan biasa pda kotak Teks Normal. Seterusnya, tandakan pada kotak pilihan samada anda mahu tulisan tersebut berbentuk besar kecil, nombor yang dijadikan abjad atau tulisan yang diringkaskan penggunaannya.

Anda juga boleh menggunakan ketiga² pilihan serentak. Seterusnya klik saja butang Go ABG Go (ABG bukan merujuk pada abang) untuk menukarnya. Hasilnya dapat anda lihat pada kotak Teks ABG. Anda boleh mencubanya di The Simple ABG Text Generator. sengihnampakgigi

8 Comment

@LiYaNNuaR Tue Nov 11, 08:44:00 PM

fuh... jenuh jugak nak baca... perlu fokus... huhuhu... thanks Eriyza... sudi berkongsi... nanti ada masa... bole jugak cuba...

Eriyza Tue Nov 11, 09:10:00 PM

AliyaAnnuar : Sama².
Saje je kongsi ngan org lain yg beminat. :)

Rjuna

Wah sangat mengujakan, aku dah test kat tagline blog aku hehe thanx, info yang berguna ;;)

Eriyza Wed Nov 12, 10:21:00 AM

Rjuna : Baguslah kalo awak pun pakai.
Hehehe!!! :D

Anonymous

Dah cuba.

caknur Sat Jul 11, 12:58:00 PM

Boleh juga mampir ke AffiliaText.com kalo mau nyari Text Converter yang gaul maupun yang professional.

caknur Sat Jul 11, 01:01:00 PM

Boleh juga mampir ke AffiliaText.com kalo mau nyari Text Converter yang gaul maupun yang professional.

Eriyza Sat Jul 11, 11:07:00 PM

Caknur : Terima kasih.

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.