Dec 21, 2008

Kelas Tutorial Modified Blogger Template


Sila pilih masa yang sesuai untuk menyertai Kelas Tutorial Modified Blogger Template.
Siang
Malam
= see results =

Tuan punya Muncet.Com iaitu Ien telah berminat untuk mengajar para bloggers cara² untuk membuat template sendiri. Jika anda teringin untuk belajar, anda dijemput untuk menyertai kami di dalam Conference Yahoo Messenger. Sebelum itu, anda perlu menyediakan perkara asas seperti berikut :-

1. Buat blog baru, pilih template Minima.
- Post 1 atau 2 topik dan komen topik tersebut.

2. Masa anda dapat belajar, siang atau malam.
- Ien online pada waktu berikut :-
* 8 - 10 pagi
* 3 - 5 petang
* 9 - 11 malam
Penting
Sila ym Ien untuk beritahu masa anda hendak belajar.
Anda tidak perlu menunggu Ien buat makluman.

3. Id ym Ien :- Ein247 [add untuk sertai kelas tutorial]

4. Sila beri respon melalui Komen.

5. Tarikh tutup : 31 Disember 2008

Sila berikan maklumbalas anda secepat mungkin. Samada bloggers aktif atau pembaca senyap yang teringin memiliki blog hasil kreativiti sendiri, anda tidak patut lepaskan peluang keemasan ini. Peluang sebegini mungkin hanya sekali sahaja. Paling penting, servis ini ditawarkan secara percuma, tiada sebarang bayaran dikenakan. love


Update 22/12/2008

Peserta pertama kelas tutorial iaitu Ummi Nani telah diajar sebentar tadi.
Inilah blog Ummi Nani yang telah mendapat tunjuk ajar Ien.

Komen dari Ummi Nani :-
ummi dah start pagi td.. mmg besh la... rugi kalau tak join.. Ien ajar pun mmg mudah difahami. Sebelum ni tak tau lansung maksud2 code html tu.. skrg tau dah basic2 dia.. Mekasih ien... tp tersesat skit td sbb ummi tak focus..takpe.. nanti ummi try semula... Jom conference...

Beberapa orang peserta lagi telah memulakan pembelajaran mereka antaranya Itik Comey, Mama Khayra, Firdaus, MFK, Kembokecik dan Tie.

Komen dari Kembokecik :-
smlm tutor mmg berisi...cume kekurangan mase disebabkan ade beberape blogger yang ade problem ngan code2 tesebut...ehe...jadi tak dapek nak blaja byk...rasenye...empat bende je blaja kan...so nak blaja lagi...haha..

Komen dari MFK :-
tq byk2 coz sudi ajar & buat turorial ni. then... byk jugak membantu... bcoz sebelum ni main bantai jer.. janji ok tapi skrg dah tau sikit2

Komen dari Tie :-
setelah sehari suntuk aku dop ngadap blogger neh..blaja cara-cara na wat layout sendiri..akhirnya aku berjaya gak..walaupon pening tahap dewataraya..nah terhasil la blogs
noraslawatiah-mohamad.blogspot.com..hasil kerja aku sendiri..kredit to ein..sanggup ajar aku sampai dia migrain..he he he..bese la aku anak murid paling nakal.tu dia jd cengitu..sori cegu..anak murid mu ini nakal byk.hee..kalo ad masa anak murid mu na blaja lg neh..

Kelas sudah ditutup pada 31 Disember 2008. Harap maklum!!!

52 Comment

Ummi Nani Sun Dec 21, 12:55:00 PM

peluang yang dinanti-nantikan.. syukran la ada insan cam ien ni yg sudi nak ngajar yer. Nak baca tutorial kat net ni mmg banyak tapi kdg2 tu masa tak mengizinkan + tak faham. Dok cuba-cuba tak dapat2 gak.. ada live tutorial camni lg besh... nak joiinnn....

http://umminani.blogspot.com

Eriyza Sun Dec 21, 01:18:00 PM

Ummi Nani : Nyatakan masa dan tarikh ye. :)

mama-khayra Sun Dec 21, 02:12:00 PM

saya saya..hehehe minat nk join jugakk..

saya prefer waktu malam.8pm onwards.dan hari tak kisah hari ape ikut majoriti.

thank you.

Eriyza Sun Dec 21, 03:01:00 PM

Mama Khayra : Tq sbb sudi join. :1:

iTiK cOmEy Sun Dec 21, 03:03:00 PM

kite ngak jugak..
sgt la bijak idea ni..
kita pon ikot mama khayra

malam 8pm onwards pon okeh..

anis fareeza Sun Dec 21, 03:18:00 PM

nak join jugak!

kalau boleh siang

anieza87@yahoo.com
http://anees99.blogspot.com

19zim Sun Dec 21, 03:48:00 PM

Waaaa... dah lame 19zim tunggu peluang camni... bagus2....

Latest post SugarMail : e-mail client untuk Laptop XO

mama-khayra Sun Dec 21, 04:05:00 PM

yeeaayy tak sabar nk attend online klas ni.. :3:

Eriyza Sun Dec 21, 08:52:00 PM

Ummi Nani : Siang.

Mama Khayra : Malam

Itik Comey : Malam.

Anees Fareeza : Siang

19zim : Malam atau siang??

Zann Sun Dec 21, 11:39:00 PM

nak join.. malam =)

zann-eblog.com

iEn Mon Dec 22, 08:33:00 AM

sapa yg nak start awal, petang atau malam ni bleh start dah.. tQ

Dee Mon Dec 22, 10:29:00 AM

bagusnye...sifu kita nk siang tau..opis hourlah kalo leh..mon-fri..kalo leh bgtau ye..

shay Mon Dec 22, 12:34:00 PM

shay pun nak join juga... tapi shay nak belah siang time opis hour... isnin sampai sabtu pun boleh...

iTiK cOmEy Mon Dec 22, 12:53:00 PM

ien..

kite nak start mlm nie bleh x?

iEn Mon Dec 22, 01:01:00 PM

okey.. hangpa add YM aku dulu..

if malam nak kul berape
if siang nak kul berape

nyatakan tarikh

p/s: malam ni aku free..

Eriyza Mon Dec 22, 01:20:00 PM

Update
Ummi Nani : Siang.

Mama Khayra : Malam

Itik Comey : Malam.

Anees Fareeza : Siang

19zim : Malam atau siang??

Zann : Malam

Dee : Siang

Shay : Siang

Ummi Nani telah mula belajar pagi tadi.
Anda boleh melihat hasilnya di blognya. :)

_ciK ja_ Mon Dec 22, 03:20:00 PM

cikja nak blaja yg buang magazine template jugak.. kekeke.. prefer malam lah.. tapi skrang nie cikja punya YM id susah nak bukak..

Ummi Nani Mon Dec 22, 07:47:00 PM

ummi dah start pagi td.. mmg besh la... rugi kalau tak join.. Ien ajar pun mmg mudah difahami. Sebelum ni tak tau lansung maksud2 code html tu.. skrg tau dah basic2 dia.. Mekasih ien... tp tersesat skit td sbb ummi tak focus..takpe.. nanti ummi try semula... Jom conference...:D

mfk Mon Dec 22, 08:54:00 PM

mcm best nyer ade tutorial mcm nie...
nak join jugak la...

blog: http://www.mfkcapture.blogspot.com

email: mfk_yes@yahoo.com

more prefer mlm...
malam sabtu or jumaat :16:

mfk Mon Dec 22, 08:58:00 PM

ermmm...
sorry..
want to change other blog

http://ceriteramfk.blogspot.com/

m@Ri@ Tue Dec 23, 08:26:00 AM

nak belajr gak..
sian boleh ke?

www.w0rlf0fmin3.blogspot.com

Eriyza Tue Dec 23, 11:49:00 PM

MFK : Bleh je join.

Maria : Kelas dah mula. Bitau masa tuk blajo.

Hajariah Jamhari Wed Dec 24, 12:02:00 AM

join esok petang ok tak....
http://hajariah.blogspot.com/

iEn Wed Dec 24, 08:47:00 AM

Sila Add YM iEn.. senang skit iEn nak inform apa2 atau atau tanya bila nak start.

Eriyza Wed Dec 24, 09:27:00 AM

Hajariah : Sila add ym Ien. Pastuh leh tetapkan masa tuk blajo. :)

Sweet Thinker Wed Dec 24, 03:40:00 PM

kat cni lg hangat meh? bek dok cni je. wordpress cari pengalaman :p xpun host je mp3 dlm hosting syam smpi lebur. haha!

Eriyza Wed Dec 24, 03:47:00 PM

Sweet Thinker : Pembaca sy mmg lebeh ramai kat sini bebanding WP. Tapi cam biasa laa depa nih suka jadik pembaca senyap jer, tak suka komen. :)

Marzuki Wed Dec 24, 05:09:00 PM

bm nak join leh?

Eriyza Wed Dec 24, 10:07:00 PM

Marzuki : Bleh je.

paatz Thu Dec 25, 01:33:00 PM

Salam...

Kalau boleh nak join esok (26/12/08) malam 9-11 boleh?
tq

Paatz
http://testblog-paatz.blogspot.com/

solehpolysas Thu Dec 25, 02:46:00 PM

cool... hebat la kak ien ngn kak eriyza.. best la macam ni.. tp soleh xdapat online skrg ni.. 31 hb dah habis plak.. adeh... xpela..

Eriyza Thu Dec 25, 03:15:00 PM

Paatz : Add ym Ien. Pastuh tanya dia samada bleh blajo pada masa tesebut.

Eriyza Thu Dec 25, 03:37:00 PM

Solehpolysas : Takpe, awak bleh tanya Ien je nanti.

Dee Fri Dec 26, 04:08:00 PM

nak pukul 8-10 pagi

ari x kisah tp monday to friday je..

kita xde lappy or streamyx kat umah sbb tu xleh blaja mlm..

Eriyza Fri Dec 26, 09:07:00 PM

Dee : Add ym Ien dan maklumkan kepadanya masa awak hendak belajar.

Rjuna Tue Dec 30, 01:16:00 PM

Ok dah add ym Ien, maybe ambik kelas petang or malam, saja nak tambah ilmu, TQ :4:

Eriyza Tue Dec 30, 02:14:00 PM

Rjuna : Blajo cecepat. Kelas tinggal 2 hari aje lagi. :)

MUHAMAD FIRDAUS Tue Dec 30, 04:07:00 PM

salam, buat ein yang n buat eriyza yg menganjur, terima kasih bebyk..ilmu yg diberi akan ku gune utk kebaikan,semoga pahala nya turut smp kpd kamu,nantikan kemunculan blog template dari aku hehehe tanks all

intankushairi Wed Dec 31, 12:33:00 PM

akak pun nak dik..akak prefer pagi..hari keje sahaja...tq dik kerana menyediakan tutorial mcm gini buat kami yang kurang mahir ni

http:\\akinatrimariam.blogspot.com

Eriyza Wed Dec 31, 01:36:00 PM

Muhamad Firdaus : Terima kasih tuk komen tuh. :)

IntanKushairi : Kelas arinih adalah yg terakhir. Kalo akak nak join, buzz Ien di ym ptg atau mlm nih. Pas arinih, kelas tutup. ;)

cikin Wed Dec 31, 11:46:00 PM

cikin pun nk join ein

Eriyza Thu Jan 01, 12:08:00 AM

Cikin : Kelas dah tutup.

iEn Thu Jan 01, 12:46:00 AM

tQ bagi sesiapa yg dah join.. harap ilmu yg hangpa dpt tu boleh dipraktikkan sebaik mungkin. Kalau hangpa dah mahir, hangpa bleh ajar kat org lain lak nanti.. maaf kalau sepanjang aku ajar korang serius2 belaka.. well, all the best...!

p/s: aku jarang online pehni.. mau istirehat cukop2. bubyez! Salam!

wan

salama..
kelas 2009 ada tak?

wan

salam..
kelas 2009 ada tak?

Eriyza Thu Jan 01, 11:03:00 AM

Ien : Terima kasih di atas segala tunjuk ajar. Semoga Allah merahmati kamu.

Wan : Kelas 2009 mungkin tiada.

@LiYaNNuaR Sun Jan 11, 06:42:00 PM

aiseh... dah miss byk nih... nanti nak torai gak...

Eriyza Mon Jan 12, 12:12:00 AM

AliyaAnnuar : Takpe. Blajo sket.²

nazmi

salam..

skarang boleh join lg x klass tutorial neh..?

Eriyza Tue Jul 14, 10:15:00 AM

nazmi : Wssalam. Kelas tutorial ni dah tak wat.

KhILaFaH FiGhTeRs Mon Nov 02, 12:50:00 PM

SALAM MISS ERYZA
SAYA NAK BLAJA EDIT TEMPLATE BLOG MASIH BISA????

Eriyza Mon Nov 02, 09:09:00 PM

KhILaFaH FiGhTeRs : Wsalam. Kelas dah lama tutup. Maaf ye.

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.