Aug 31, 2009

Hantar Twitter Dengan Sms


Buat penggemar Twitter, anda tidak perlu risau lagi untuk meninggalkan mesej kepada rakan² anda sekiranya anda tidak berada di hadapan komputer. Kini, anda boleh menghantar mesej ke Twitter secara terus dengan hanya menggunakan telefon bimbit. Ianya sangat sesuai digunakan jika anda ingin menyampaikan mesej penting kepada rakan taulan.


Mula² anda perlu masuk ke GladlyCast dengan menggunakan id Twitter. Kemudian, anda perlu menghantar satu sms berdasarkan ayat yang telah diberi ke nombor telefon 012 795 9876. Seketika kemudian, akaun anda akan diaktifkan. Maka, anda bolehlah memulakan aktiviti bertwitter dari telefon bimbit dengan kadar semurah 1 sen sahaja. Semestinya perkhidmatan ini disediakan oleh Maxis. Mudah dan murah.

Iklan : Selamat Hari Kemerdekaan Ke 52 buat negaraku, Malaysia.

Via : Sembang Komputer

14 Comment

[a.m.o.i] ™ Mon Aug 31, 05:00:00 PM

dh try dh. sape yg cipta bnd neh mmg cerdik :D

Khairil Mon Aug 31, 05:39:00 PM

hehe, dah cuba dah...skrng ni boleh twitt kata mana2 dgn mudah

Eriyza Mon Aug 31, 06:59:00 PM

[a.m.o.i] ™ : Hohoho! Twitter makin changgih.

Eriyza Mon Aug 31, 07:00:00 PM

Khairil : Yup, bertwitter di mana sahaja.

cHeRyNa PiReS Mon Aug 31, 07:19:00 PM

nak try...tp takut...kena bayar tak? anywayz, tuh no. phone sape? brape charge smsnye?

iEn Mon Aug 31, 08:28:00 PM

Sorry, we have yet to receive your text message.

p/s: dah antar mesejnyaa.. tapi xleh aktif pon sob2

asyachumel Mon Aug 31, 08:29:00 PM

kalau gune celcom camne lak?same je ke?
hehe
btw thanks

Eriyza Mon Aug 31, 09:56:00 PM

cHeRyNa PiReS : Try jer kawan, 1 sen per sms.

Eriyza Mon Aug 31, 09:59:00 PM

iEn : Hang letak nombo 6 kaa kat depan sms tuh?? Cuba send tanpa nombo 6 kat depan.

Eriyza Mon Aug 31, 10:01:00 PM

asyachumel : Sy x pasti plak tuk pengguna Celcom. Kena try n error laa. :)

[a.m.o.i] ™ Tue Sep 01, 02:31:00 AM

twitter tetap di hati ;;)

Eriyza Tue Sep 01, 10:50:00 AM

[a.m.o.i] ™ : Mmg kipas susah mati Twitter ni. Hehehe!!! 8-}

iEn Fri Sep 04, 05:50:00 PM

dah verified kot... dia lambat skit plak.. tq ya

Eriyza Fri Sep 04, 10:04:00 PM

iEn : Ok. Sesama.

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.