Aug 29, 2009

Yahoo Messenger 10 Beta


Yahoo! Messenger 10 versi beta telah mula diluncurkan oleh Yahoo!. Banyak penambahbaikan yang telah diaplikasikan di dalamnya. Antaranya anda dapat melihat sama ada rakan² anda telah mengemaskini laman sosial seperti Flickr, Yahoo! Buzz, Twitter dan lain² melalui tab Updates. Selain itu, ia juga menawarkan perkhidmatan panggilan video berskrin penuh yang berkualiti tinggi.


Menariknya, sebelum anda masuk ke Yahoo! Messenger, anda boleh memilih bahasa yang anda ingini. Setakat ini, 16 pilihan bahasa disediakan untuk anda. Terdapat banyak ikon² comel digantikan di dalam tetingkap sembang Yahoo! Messenger. Sebenarnya banyak lagi benda² menarik yang ditawarkan. Kalau nak tahu, anda kenalah mencubanya sendiri. Silalah muatturun Yahoo! Messenger 10. Harus diingat, ini hanyalah versi beta, versi sebenar belum dilancarkan.

Via : Amanz

16 Comment

[a.m.o.i] ™ Sat Aug 29, 11:48:00 AM

nak donlot la. amoi masih guna YM 8 sebab dh bese kot dgn butang2 YM 8 neh =))

Eriyza Sat Aug 29, 01:09:00 PM

[a.m.o.i] ™ : Cubalah ym 10 plak tp cheq x bape suka dgn updates dia tuh. Hehehe!!! :-t

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• Sat Aug 29, 06:10:00 PM

leh video call dengan orang yang ade webcam je ke? sebab kat certain2 orang, icon dia tak menyala...

klu cmtu, kurang bes la kan...huhu

Eriyza Sat Aug 29, 08:04:00 PM

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• : Errr, video call mmg guna webcamkan?? Ke ada cara lain?? Ntahlah, sy pun jrg guna.

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• Sat Aug 29, 10:38:00 PM

tak..maksud saya, kene dua2 pihak ade webcam.klu sorang ade, sorang takde, takleh video call kot..

ugly duck Sat Aug 29, 10:38:00 PM

so mane lagi best antara YM9 n YM10 neh?

Eriyza Sun Aug 30, 01:07:00 AM

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• : Kalo nk tgk webcam je, satu pihak ada webcam pun cukup. Kalo kes video call, sy bape pasti.

Eriyza Sun Aug 30, 01:08:00 AM

ugly duck : Kalo nk byk fungsi, ym 10 lg best tp ianya maseh di peringkat beta. Bekemungkinan ada bugs lg.

Ariey Sun Aug 30, 02:40:00 AM

Good info bolela cuba pakai lps ni..

Eriyza Sun Aug 30, 11:38:00 AM

Ariey : Selamat mencuba. :)

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• Tue Sep 01, 06:28:00 PM

saya dah tau dah.kalau dua2 dah upgrade ke ym10, baru leh video call.kalau tak, takbley..hehe

Eriyza Tue Sep 01, 10:25:00 PM

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• : Terima kasih atas maklumat itu. :)

puteribonda Wed Sep 02, 06:52:00 PM

apa beza ym beta dgn yg sebenar?

Eriyza Thu Sep 03, 12:05:00 AM

puteribonda : Ni pendapat peribadi sy jer. Beta ni cam pecubaan, jd mungkin ada kekurangan dan pengguna akan memaklumkan kpd mrk. Setelah segala kekurangan diatasi, barulah versi sebenar diterbitkan. Wallahualam.

::AnEp:: Wed Sep 16, 05:15:00 PM

wah dh keluar yg bru..nk cube la..

Eriyza Wed Sep 16, 11:25:00 PM

::AnEp:: : Selamat mencuba.

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.