Apr 12, 2010

Paparan Blog Di Facebook


Penulis yakin ramai di antara bloggers yang mendaftar di Facebook. Umum mengetahui buat masa kini Facebook menjadi medium utama para pengguna untuk berinteraksi antara satu sama lain. Justeru, apa kata kita mengambil peluang untuk memaksimakan penggunaan Facebook dengan memaparkan topik² menarik di blog di Facebook pula. Nak tahu cara²nya?


Ikuti beberapa langkah mudah ini :-

1. Login ke Facebook.

2. Pilih Application Settings di bahagian Account.

3. Pilih Notes.

4. Pilih Import a blog di bahagian Notes Settings.

5. Masukkan Web URL anda di bahagian Import a Blog. Tandakan kotak yang tersedia. Selepas itu tekan Start Importing.

Contoh Web URL : http://eriyza.blogspot.com/feeds/posts/default

6. Tunggu sehingga blog anda siap diimport. Seterusnya klik Continue.

7. Siap.

Sekarang semak menu Notes anda. Pos² di blog anda telah terpapar di Facebook. Selamat mencuba.

10 Comment

**LoSt cHaRMeD AnGeL** Mon Apr 12, 06:10:00 PM

Dah cuba, tak boleh sebab tiada button "Import A Blog"..

Eriyza Mon Apr 12, 10:59:00 PM

**LoSt cHaRMeD AnGeL** : Aik, nape plak takde? Peliknya. Dah ikut seme step??

**LoSt cHaRMeD AnGeL** Thu Apr 15, 05:51:00 PM

Tiada.. :-(

Akan dicuba lagi.

By the way, we share the same birthday! :-)

Eriyza Sat Apr 17, 02:17:00 PM

**LoSt cHaRMeD AnGeL** : Kalau takde menu tuh, mungkin anda dah penah wat benda ni. :)

Satu januari gak eh??
Leh laa wish len kali. :)

Nor moscow Thu Jan 20, 05:23:00 PM

terima kasih..akak dah cuba..berjaya!
sesaper yg takde import blog tu..boleh tanya akak..jgn segan2..
tq..

Eriyza Fri Jan 21, 01:09:00 AM

@Nor moscow
Sesama.

SobriMansor Wed Mar 09, 10:05:00 AM

bagus artikel nih. terima kasih

Eriyza Wed Mar 09, 11:31:00 PM

@SobriMansor
Sama².

Iemrun Fizri Wed Jul 06, 08:07:00 AM

xjumpa lew note 2...huhu

Eriyza Wed Jul 06, 02:34:00 PM

@Iemrun Fizri
Skrg ni guna apps FB je tuk publish entri terbaru dr blog sbb cara ni mungkin sudah tidak bleh digunakan memandangkan FB telah mengubahsuai perkhidmatannya peringkat demi peringkat.

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.