Mar 15, 2011

Blogspot Akan Menggunakan Interface Baru


Menerusi blog rasminya, Blogger telah mengumumkan bahawa mereka bakal membuat perubahan drastik ke atas platform Blogspot pada tahun 2011 ini. Blogspot bakal menampilkan antaramuka baru untuk Post Editor dan juga Dashboard. Ia diuar²kan lebih bersih dan moden selain menggunakan Google Web Toolkit. Perkembangan ini pastinya disambut baik oleh para bloggers yang menggunakan Blogspot kerana ia kini disenaraikan sebagai platform blogging terbesar di dunia. Tahukah anda bahawa artikel blog sudah ditulis sebanyak ½ billion dan mempunyai 400 juta pembaca aktif dari seantero dunia. Hebatkan??


Post Editor Lama


Post Editor Baru


Dashboard Lama


Dashboard Baru


Blogger juga bakal menyediakan satu fungsi baru iaitu topik berkaitan bagi artikel yang mempunyai hubungkait dengan entri yang sedang dibaca. Sama²lah kita nantikan pembaharuan yang akan dilakukan oleh Blogger ini.

©Eriyza : Penulis yang telah hampir 7 tahun bersama Blogspot cukup teruja menantikan wajah baru akaun penulis. Pastinya, ia akan mempengaruhi mood penulis untuk terus berkarya pada masa akan datang.

Via : Blogger Buzz

4 Comment

... Thu May 12, 08:42:00 PM

as salam..
oo..
nampaknay pembaharuan tu, berlaku hari ni?
sebab tadi blogspot ditutup fungsinya

Eriyza Sat Jul 09, 01:55:00 AM

@...
Wsalam.
Pembaharuan baru je dibuat, tu pun hanya bleh digunakan di blogger in draft wat sementara waktu.

mselim3 Thu Mar 15, 01:56:00 PM

Tapi naper dashboard blogspot saya masih yg lama...x tukar interface baru pn....

Eriyza Thu Mar 15, 03:10:00 PM

@mselim3:
Anda kena masuk ke dashboard blog menggunakan alamat - http://draft.blogger.com/

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.