Dec 5, 2013

Kuantan Terputus Bekalan Elektrik


KUANTAN: Sebahagian besar bandar ini mengalami masalah gangguan elektrik apabila 200 pencawang elektrik Tenaga Nasional Berhad (TNB) terpaksa ditutup selepas paras air banjir meningkat dengan mendadak.

Bandar ini yang sedia ditenggelami banjir akibat hujan lebat berterusan mengalami kenaikan paras air berikutan fenomena air pasang besar yang bermula jam 10 malam tadi.

Pengurus Besar TNB Pahang Datuk Sharuddin Mohd Simin berkata, pihaknya terpaksa menutup pencawang itu kira-kira jam 12 tengah malam ini bagi mengelak kejadian yang tidak diingini.

Sementara itu, jumlah mangsa banjir di negeri ini terus meningkat apabila 9,638 mangsa ditempatkan di 49 pusat pemindahan banjir di lima daerah.

Sehingga 12 tengah malam tadi, Kuantan mencatatkan bilangan mangsa tertinggi dengan 4,148 orang ditempatkan di 11 pusat pemindahan diikuti Rompin 3,380 orang di 13 pusat pemindahan, Maran (1,124 orang di sembilan pusat pemindahan), Pekan (923 orang di 13 pusat pemindahan) dan Jerantut (63 orang di satu pusat pemindahan).

©Eriyza : Semoga musibah ini segera berakhir.

Via : Harian Metro0 Comment

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.