Apr 6, 2009

Memasang Pautan Warna Pelangi


Beberapa hari tidak menulis apa² di sini, penulis dihujani dengan desakan supaya mengemaskinikan blog ini. Justeru, penulis cuma ingin berkongsi tutorial ringkas saja pada kali ini. Bloggers lama mungkin pernah mencuba pautan yang berwarna pelangi, jadi topik ini untuk bloggers baru.


Apabila anda memasang skrip ini, setiap pautan atau link di blog anda akan berkelip seperti warna pelangi. Ini akan menceriakan lagi blog anda.

1. Login ke Blogspot.

2. Pilih Layout - Edit HTML.

3. Download Full Template sebelum mengedit blog.

4. Cari </head>, letakkan kod ini di atasnya.

<script src='http://ladyqistina.googlepages.com/rainbow2.js'/> 

5. Save template.

Siap. Kini, setiap pautan di blog anda akan berkelip lip lap lip lap seperti pelangi.

Via : Mohd Rias

8 Comment

Cik Amoi Tue Apr 07, 01:46:00 PM

yeye
aku fst lagi :))

Cik Amoi Tue Apr 07, 03:19:00 PM

ko patut buat kontest sape fst komen :))

Eriyza Tue Apr 07, 10:15:00 PM

Cik Amoi : Sini takde org komen maa. So, wat contest tuh tak relevan laa. :(

Cik Amoi Tue Apr 07, 11:46:00 PM

maybe ramai kat WP ko kot..

Eriyza Wed Apr 08, 11:10:00 AM

Cik Amoi : Kat WP sana adalah jugak org komen bebanding blog ni. :)

Ummi Hanie Thu May 14, 04:45:00 PM

ohhh...senang jer rupenyer...thanks eriyza..tutorial2 anda beshhh

Eriyza Thu May 14, 09:03:00 PM

Ummi Hanie : Sesama. :)

H.R PuTeRa YuSoFF Sat May 16, 10:54:00 PM

tutorial ne senang.. tp nk bt yg kecik besar 2 susah

Post a Comment

Gunakan tatabahasa yang betul sewaktu menulis komentar agar mudah difahami oleh penulis. Terima kasih. :-)

Sila ambil perhatian perkara² berikut :-

1. Tinggalkan nama dan url blog atau laman web anda.
2. HTML tag seperti <b>, <i>, <a> boleh digunakan.
3. Sila berhemah di dalam berbahasa.